Program: 900 - 2000 021 224 41 41 service@aristonservice.ro
Totul despre spălarea şi curăţarea instalaţiilor termice
Home / Noutati / Totul despre spălarea şi curăţarea instalaţiilor termice
Totul despre spălarea şi curăţarea instalaţiilor termice

Cu toţii ne dorim o centrală termică modernă, care să eficientizeze consumul de gaz si emisiile de CO2 şi să ne menţină scăzute costurile. Investim în soluţia cea mai potrivită pentru nevoile casei noastre, pentru că, de fapt, investim în propriul confort. Dar asta nu este tot. Pentru ca o centrală să rămână performantă pe termen lung, acţiunile noastre nu trebuie să se oprească aici. Întreţinerea centralei termice este unul dintre paşii cei mai importanţi, pentru că aceasta, dacă este bine întreţinută, poate funcţiona până la 20-30 de ani.

Astfel, pe lângă verificările tehnice obligatorii la fiecare doi ani, spălarea şi curăţarea centralelor termice este un proces recomandat să se facă periodic. Pe parcursul anilor, din diverse motive, apare coroziunea ce afectează buna funcţionare a întregului sistem. Putem să ne confruntăm cu randament scăzut, radiatoare funcţionale parţial, zgomot, consum crescut sau chiar înfundarea completă pe timpul iernii.

Pentru a preveni toate aceste probleme, recomandarea noastră este să folosiţi pentru curăţare protectori Fernox compatibili cu orice metale, dar şi cu conductele din plastic. Aceştia au rolul de a inhiba procesul natural de coroziune şi depunere de calcar. Spălarea instalaţiei termice se va face sub presiune, pentru a elimina, uşor şi sigur, depunerile de nămol şi reziduurile de orice natură.

Ca metodă suplimentară de protecţie, noi vă sugerăm să folosiţi, după curăţarea chimică, filtrul Tf1. Dacă în timpul procesului de curăţare şi spălare chimică, doar aproximativ 80% din depuneri se îndepărtează, trebuie găsită cea mai bună variantă pentru îndepărtarea impurităţilor rămase. Ori folosirea acizilor,însă acţiunea poate fi mult prea corozivă în contact cu metalul sau plasticul conductelor si instalaţiei termice, ori montarea filtrului special conceput. Acesta are scopul de a asigura protecţia suplimentarã pentru pompã şi supape împotriva reziduurilor desprinse, care circulã prin sistem şi care ar putea afecta conductele.

Ariston Service vă poate ajuta cu asistenţa tehnică pentru curăţarea şi spălarea instalaţiei termice în condiţii de maximă siguranţă şi la cele mai înalte standarde de calitate. Tocmai pentru că noi vă suntem parteneri în luarea celor mai bune decizii pentru “sănătatea” centralei dumneavoastră, vă oferim servicii integrate. Astfel, puteţi opta între cele două pachete promoţionale pe care le avem pentru curăţarea chimică cu produse Fernox, plus includerea filtrului Fernox TF1 Omega. Alegerea este la dumneavoastră, noi vă aşteptăm!

Lasă un răspuns

*